• A június elseje óta tartó központi szúnyoggyérítési program keretén belül eddig 907 településen, összesen 438 ezer hektáron permeteztek a szakemberek.

  • Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, ezen a héten 140 településen és Budapest nyolc kerületében fogják gyéríteni a vérszívókat, mintegy 60 ezer hektáron.

A múlt héten teljes körű légi és földi irtás zajlott Békés és Csongrád megyében, Budapesten és a Csepel-sziget településein. A turisztikailag frekventált régiók közül a Balatonnál és a Tisza-tónál voltak földi kezelések.

Csongrád megyében az emelkedő szúnyogártalom miatt a következő napokban is folytatódik a munka, emellett Fejér megyében Székesfehérvárott és a Velencei-tó környékén lépnek fel a rovarok ellen.

Zala megyében a szezon első szúnyoggyérítésére kerül sor, és számos Tolna megyei településen is ezen a héten végeznek először kezelést.

Balatonaliga szúnyogirtásGyőr környékén ismét emelkedésnek indult a szúnyogok egyedszáma, ezért ott teljes körű beavatkozás lesz. A Duna mentén több régióban is biológiai módszerrel lépnek fel a lárvák ellen, csökkentve ezzel a szúnyogok utánpótlását. Az önkormányzatok egyébként a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

Balatonaliga szúnyogirtásForrás: BM OKF

Fotók: H. Szabó Sándor, a felvételek a Balaton déli partjánál, Balatonaliga határában készültek.