• Egy szabadalmi bejegyzés alatt álló megoldás révén akár télen is lehet használni a fürdők szabadtéri csúszdaparkjait.

  • Az újdonság egy rangos kiállításon debütált.

Szeptemberben rendezték meg Berlinben az Euro Attractions Show nevű szakkiállítást. A rendezvényen a vidámparkok és élményfürdők beszállítói – több mint 500 vállalat – mutatták be a legújabb termékeiket.

A kiállítók között volt a csúszdáiról és egyéb vizes élményelemeiről ismert hazai Eleven Kft. is. A cég Berlinben mutatta be elsőként a SplashWare Galaxy nevű, szabadalmi bejegyzés alatt álló termékét. Ez azért jelent újdonságot, mert egy speciális kapszulában történik a lecsúszás, így Galaxy megoldást alkalmazó kültéri csúszdák egész évben használhatók, akár a téli hidegben is. Ezáltal pedig megszűnhet az adott csúszdapark szezonalitása, ami gazdaságosabb működtetést tesz lehetővé.

A Galaxy kapszula egyébként nemcsak szárazon tartja a fürdőzőket, hanem speciális hang- és fényeffektekkel is felszerelhető, valamint pontgyűjtős játékkal és VR animációval is párosítható.

Galaxy SplashWare csúszdaA kapszulás csúszdán kívül az Eleven Kft. kiállította az interaktív vízi játékait is, amelyekből tematikus vízi játszóterek alakíthatók ki. A cég az úgynevezett SprayParkok megvalósítását a tervezéstől a kivitelezésik vállalja. Ezeknek a különlegességét az adja, hogy nem kizárólag fürdőkbe telepíthetők, idén nyáron például egy kispesti óvodának építettek SprayParkot.