• Hamarosan egy egészen különleges csúszdát adnak át az Eleven Kft. szakemberei.

  • Ez lesz az első száraz-nedves csúszda az országban.

  • Interjú a csúszda tervezőjével.

A vízi csúszda a gyerekek és a felnőttek egyik kedvenc játéka, amit soha nem lehet megunni, hiszen minden egyes csúszás még az ugyanazon a csúszdán is egy új élmény. A csúszda lehet óriás és kanyargós, cső vagy nyitott, esetleg kamikaze, amely még a legrutinosabbakat is meglepheti.

Azonban a legnagyobb élményt még is csak az nyújtja, ha a fenti csúszdák egy vízi élményparkban vannak. A vizes élményelemeket, csúszdákat tervező és építő Eleven Kft. ezt az élményt kívánja minden egyes vízi csúszdában visszaadni.

A társaság egyik csúszdatervezője, Németh Tamás mesél a legnagyobb élményeiről, a szakma rejtelmeiről.

– Le mersz csúszni a saját tervezésű csúszdáidon?
– Persze.
– Milyen érzés látni, mikor megvalósul, amit terveztél?
– Hűha, most fog majd megvalósulni egy projekt, amit terveztem. Ez egy egyedi rendszer, amit még nem csináltunk. Egy száraz-nedves csúszda, ami Magyarországon elsőként kerül megépítésre. A legnagyobb előnye, hogy az ember ruhában is tudja használni, így nem csak a strandokon lehet létesíteni, hanem bárhol máshol is.
– Elég speciális terület, amin dolgozol. Tanítják ezt valahol?
– Sehol. A csúszdagyártónknál, a Polinnál vettem részt egy képzésen, mivel az ő speciálisan egyedileg fejlesztett technológiájukkal dolgozunk.

Sárvári fürdő csúszda– Miért más a Polin, mint a többi csúszdagyártó?
– A világ vezető csúszdagyártója és nem véletlenül. Több mint 40 év tapasztalat a vizes iparban, 35 ezer négyzetméter gyártókapacitás, 450 elhivatott dolgozó, 2500 sikeresen megvalósult projekt a világ 93 országában. Ezzel azt hiszem mindent elmondtam.
– Hol tudod felhasználni ezt a fajta tudást?
– A 3D-s tervezés részét gyakorlatilag bárhol. Egy másfajta, speciális látásmódot kaptam a feladataim által, nem is beszélve arról, hogy a munkaköröm nagyon jó feladatszervezési készségeket követel meg.

Harkányfürdő csúszdapark– Mi az, amit a leginkább szeretsz a munkádban?
– Kreatív, mindig más, mindig új. Nem arról van szó, mint a legtöbb építőipari területen, hogy nagyon hasonló dolgokat kell folyamatosan tervezni – abba nagyon hamar beleunnék. Itt minden projektnél szükség van a kreativitásra, és nagyfokú csapatmunkára a többi építésszel és látványtervezővel. Ezen kívül más, nem szorosan a végzettségemhez kapcsolódó feladatokba is betekintést nyerhettem, mint például a tájépítész feladatok, egy teljes aquapark kialakítása és én készíthettem el az Eleven egyik videójának a zenéjét is.


– Mi volt az eddigi legnagyobb élményed?
– Az első törökországi utam. A betanulás alatt kimehettem két hétre a Polinhoz. Ez alatt az út alatt nagyon sokat fejlődtem, mind szakmai, mind látásmód szempontjából. A munkán kívül is nagyon jó vendéglátók voltak. Elvittek várost nézni, focimeccsre, fantasztikus élmény volt megismerkedni egy idegen ország idegen kultúrájával, ráadásul olyan idegenvezetéssel, akik első kézből tudták nekem bemutatni az országuk kultúráját.

Sóvágó Gabriella