• Még két hónapjuk van a SZÉP-kártyák tulajdonosainak a 2015-ös év során feltöltött összegek elköltésére.

  • Kézenfekvő lehet valamelyik termálfürdőben elkölteni a megmaradt pénzt.

A cafeteria kártyával rendelkezőknek nem árt fejben tartani, hogy legkésőbb május 31-ig használhatók fel a SZÉP-kártyákra két éve feltöltött juttatások. Jelenleg még mindig mintegy 4,2 milliárd forint van a kártyákon a 2015-ös feltöltésekből. Május 31-e után a kártyakibocsátó bankok visszautalják a munkáltatóknak az el nem költött összegeket.

A szállásért és fürdőszolgáltatásokért a kártyarendelet értelmében a SZÉP-kártya valamennyi zsebéből lehet fizetni. A vendéglátás zsebben lévő összeget az ország több ezer éttermében elfogadják, a szabadidő zsebben lévő pénzből pedig akár fitneszbérletet, uszodabelépőt, színház- és koncertjegyet vagy múzeumi belépőt is lehet vásárolni.

A SZÉP-kártya hatása a belföldi turizmusra tavaly jelentősebb volt, mint korábban bármikor: a szálláshelyi költések ugyanis 2016-ban elérték a 18,5 milliárd forintot, ami a belföldi szállásdíj-bevételek egyötödét jelentette.

Harkányi GyógyfürdőA kártya népszerűsége a munkáltatók körében is növekedett: tavaly a 2015-ösnél 10,6 százalékkal magasabb összeget, 100,1 milliárd forintot utaltak rá a munkaadók. A januárban és februárban utalt 11,9 milliárd forint 9 százalékkal haladta meg a tavalyi feltöltéseket, a 11,2 milliárd forint költés pedig 7,5 százalékkal múlta felül a 2016-ost.

(MTI)