• Az egykori parádi strandfürdő területe mind a mai napig nincs beépítve.
  • Sokan szeretnék, ha újra megnyitna a fürdő, azonban ennek kevés a realitása.

A fürdő egykori vendégei közül jó néhányan a mai napig kellemes emlékeket őriznek a Parádfürdői Strandról. A Heves megyei településen 1995-ig működött egy népszerű strandfürdő, a Heol.hu cikke szerint az újranyitás lehetősége akkor veszett el végképp, amikor a 2000-es évek elején ledózerolták a megmaradt épületeket, medencéket. A település fejlesztési tervében szerepel ugyan a terület hasznosítása, viszont nem strandfürdőt, hanem inkább sport és szabadidős létesítményeket építenének.

Parádfürdő strandfürdőA Heol.hu értesülései szerint a fürdőépítésre azért sincs sok esély, mert a következő uniós fejlesztési ciklusban az ilyen jellegű beruházásokra nem lehet majd támogatást szerezni. Komolyabb befektető pedig eddig nem látott fantáziát a strand újbóli megnyitásában.

Parádfürdő strandfürdőEgy 80-as évek elején kiadott útikönyvben találtunk egy leírást a „hegyi strandfürdőként” emlegetett létesítményről.

Parádfürdő strandfürdőAhogy az útikönyvben írják: „A strandfürdő területét északi irányból hegyek keresztezik. Ezek felfogják a hűvös szeleket, s így a terület napozásra is kiválóan alkalmas. A fürdőben egy 33×15 méteres úszómedence és egy 10×5 méteres gyermekmedence található. A víz hőfoka 19-21 Celsius-fokos. Négy zuhanyzó és két lábmosó is található a strandon. Parádfürdőn az úszómedence víztisztító berendezése 1911-ben épült.

A strand fejlesztési terveiben szerepel egy termálkút mélyítése azért, hogy a jövőben termálvízzel tölthessék fel a medencéket. Ha eredményes lenne a kutatás, akkor nagyszerű fürdőkultúra alakulhatna ki a parádi völgy keleti részén is. (…) A strandot 1980-ban 46 000 vendég kereste fel.”

Fotók: egykor.hu és Fortepan