Napi félórás gyaloglás rendkívül kedvező hatással van a kondícióra. A Wellness Café tíz okok gyűjtött össze, amelyek a rendszeres napi séta mellett szólnak.

Aki fogyni szeretne az azzal számolhat, hogy másfél kilométerenként akár 100 kalóriát is felhasználhat a szervezete. Arról nem is beszélve, hogy a gyaloglás az aktívabb mozgásformákhoz – például a futáshoz – képest  kevesebb előkészületet igényel, és kisebb a sérülések kockázata is. A séta kedvezően befolyásolja az általános közérzetet, ráadásul erősíti a csontokat, így szerepe lehet a csontritkulás megelőzésében.

A napi rendszeres gyaloglás edzi a szívet, csökkenti az szív- és érrendszerrel kapcsolatos megbetegedések kialakulását. A séták során begyűjthető a napi D-vitamin szükséglet is, legalábbis nyáron és napos időben.

A témáról szóló teljes cikket itt olvashatja.

A termálfürdők többségének kültéri részén is kialakítanak sétálásra alkalmas területeket, így ez a mozgásforma akár két fürdőzés között is gyakorolható. A Lenti Termálfürdő területén például egy úgynevezett energiapark is található, ahol gyaloglásra alkalmas kis ösvényeket alakítottak ki.