• Olyannyira nem, hogy már a nyitás várható időpontját is kitűzték.

  • Az aquapark új üzemeltetőjének közbenjárására javul a fürdő megközelíthetősége.

Az Orfű Aquapark eddigi honlapján a fürdő korábbi üzemeltetőjének a búcsúzkodása olvasható. Az aquapark újabb weboldalán pedig egyelőre nincs sok új információ. Nem csoda, hogy sokakban felmerült: idén nem nyit ki az orfűi aquapark.

Az Új Dunántúli Napló oldalán olvasható cikk szerint azonban mindenképpen ki fog nyitni az idei strandszezonra a népszerű fürdő. Pusztán annyi történt, hogy az eddigi üzemeltetőt – a Fürdőpark Kft.-t – új cég váltja. Ettől az évtől ugyanis Kiving Kft. működteti a létesítményt, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-vel együttműködésben. Az aquapark tulajdonosa pedig továbbra is a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. maradt.

A cikk szerint az elmúlt hónapokban az új üzemeltető elvégezte a szükséges karbantartási, felújítási munkálatokat, ezeken felül idén újdonságok nem várhatók a fürdőben. Az viszont jó hír, hogy megállapodtak a helyi volán társasággal, így ezen a nyáron a korábbinál több távolsági járat fogja útba ejteni a strandfürdőt.

Már lehet tudni a 2016-os jegyárakat is. Egy felnőtt napi belépő 2000 forintba kerül, a diákjegy ára 1500 forint lesz, a 14 év alattiak 1000 forintért, a hat év alattiak pedig ingyen látogathatják az aquaparkot. A jegyek nem csak egyszeri belépésre jogosítanak, azaz ki és be lehet járni a fürdőbe a vonalkódos karszalaggal. A tervek szerint idén június elsején fogja megnyitni kapuit az Orfű Aquapark.

Orfű AquaparkAz 1,3 milliárd forintból épült aquaparkot 2010-ben, a nyár végén adták át. A fürdőben hét csúszda, szabványos méretű úszómedence, 1400 négyzetméteres élménymedence, 43 négyzetméteres jacuzzi, gyermekmedence, valamint gyerekpancsoló található. Az aquapark minden nap 9 és 19 óra között várja majd a vendégeket.

Érdemes megnézni a Bama.hu által a fürdőről készített videót is.


A Zsóry Gyógyfürdőben már elindult az idei szezon. Az erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja.