• Mit lopnak a vendégek a szállodákból? Inkább az a kérdés, hogy mit nem.

  • A törölköző és a fürdőköntös a sláger.

  • Van néhány meglepő tétel is a lopási statisztikában.

A német Wellness Heaven nevű weboldal készített egy érdekes felmérést. 711 szállodát kérdeztek meg arról, hogy miket lopnak tőlük a náluk megforduló turisták. Ez alapján a vendégek nagyon szeretik a szobákban lévő törölközőket, ugyanis távozáskor leginkább ezeket felejtik maguknál. A megkérdezett szállodásoknak több mint 80 százaléka találkozott ezzel a jelenséggel. A törölköző után a lopási ezüstérmet a fürdőköntös szerezte meg, amit szintén sok vendég hazavisz.

Törölköző szállodaNépszerű fogyóeszköz még a vállfa, a szobában lévő íróeszközök, evőeszközök és kozmetikumok. Vannak aztán ezeknél is furcsább dolgok, ugyanis viszonylag sok szállodában említették a lopott tárgyak között az elemeket. Utóbbit sokan a távirányítókból szedik ki, de egy kemény mag nem vacakol ezzel ugyanis a lopási toplistán feltűnik maga a tévés távirányító is. Érdekes, hogy ezen a vonalon már-már adnák magukat a villanykörték, fénycsövek, de ezek mégis a kevésbé kelendő dolgok közé tartoznak.

A legkevésbé lopott cuccok listáját az ágymatracok vezetik. Ez annyiból érthető, hogy nyilván nehéz feltűnés nélkül kicipelni a hotelből. Bár azt gondolnánk, hogy a tévékészülékeket sem egyszerűbb, de néhányan a felmérés szerint ezt is megteszik – több tévét lopnak, mint matracot. Mindezek mellett még viszonylagos biztonságban érezhetik magukat a szobákban elhelyezett vezetékes telefonkészülékek is.

A felmérés készítői rákérdeztek extrém esetekre is. Ilyen volt az, amikor egy szálloda halljából ellopták a zongorát, de volt olyan vendég, aki sorra lecsavarozta az ajtókról a szobaszámokat. Egy berlini hotelben pedig valaki a csaptelepeket vitte volna magával.

Leginkább lopott termékek listája az említések százalékában

Szálloda lopási toplistaAdatok forrása: Wellness Heaven

Kiszörnyülködte magát? Akkor nosztalgiázzon és ide kattintva nézze meg, hogy milyen volt Hajdúszoboszló 40 évvel ezelőtt.