• Előre váltott belépőjeggyel, vagy fürdőbérlettel még egy évig felhasználhatók a SZÉP-kártyán lévő, de hamarosan lejáró pénzek.

  • Ráadásul a budapesti fürdőkben a bérletek nem is névre szólóak.

A SZÉP-kártyákra a 2015-ös év folyamán feltöltött összegeket még május 31-ig lehet felhasználni. A kártyakibocsátóktól származó adatok szerint a május elsejei hosszú hétvége előtt még mindig 3 milliárd forint volt a kártyákon a tavalyelőtti feltöltésekből.

Amennyiben valakinek még 20 ezer forint alatti összeg maradt a kártyáján, akkor jó ötlet lehet valamelyik fürdőben elkölteni ezt a pénzt. Különösen, hogy fürdőbelépő mindhárom alszámla terhére vásárolható.

Azoknak sem kell lemondaniuk a SZÉP-kártyájukon lévő pénzről, akik azt biztosan nem tudják elkölteni május végéig. Egyes fürdőkben ugyanis lehetőség van előre váltott belépők vásárlására akár SZÉP-kártyával is, ilyenek például a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-hez tartozó fürdők, strandok. Arra kell csak figyelni, hogy az így megvásárolt belépő később nem váltható vissza.

Amennyiben valakinek még 20 ezer forint fölötti összeg lapul a kártyáján, akkor annak érdemes lehet elgondolkodni fürdőbérlet vásárlásán. Ráadásul ezek a budapesti fürdőüzemeltető társaság egységeinél a vásárlástól számított egy évig felhasználhatók és nem névre szólóak.

Dandár termálfürdőNéhány konkrét példát is említünk. A ferencvárosi Dandár Gyógyfürdő esetében egy 15 alkalmas bérlet 22 950 forintba kerül, az 50 alkalmas bérlet pedig 67 500 forint.

A tavaly fedett résszel bővített Paskál Gyógy- és Strandfürdő esetében a 15 alkalmas bérlet ára 30 600 forint, az 50 alkalmasé 90 ezer forint. A Király Gyógyfürdő 15 alkalmas bérletet kínál 34 420 forintért.

A Széchényi Gyógyfürdő esetében pedig akár egy jelentősebb kártyán ragadt összegnek is a fenekére verhetünk. A patinás műemlék fürdőben ugyanis egy 15 alkalmas szekrényes bérlet 65 025 forintba, az 50 alkalmas pedig 191 250 forintba kerül.