• Jelenleg még mindig 2,8 milliárd forint vár elköltésre.
  • A tavalyelőtt feltöltött összegeket május végéig fel kell használniuk a munkavállalóknak.
  • Létezik két legális kiskapu a lejáró pénzek későbbi felhasználására.

2013-ban összesen 67,8 milliárd forintot töltöttek fel a munkaadók a Széchenyi Pihenőkártyákra. A Nemzetgazdasági Minisztérium MTI-hez eljuttatott közleménye szerint azonban ennek az összegnek a 4 százalékát, azaz 2,8 milliárd forintot még mindig nem költötték el a munkavállalók. Ez azért lehet problémás, mert a 2013-as feltöltéseket már csak május 31-ig lehet felhasználni.

Mit tehetnek azok, akiknek még maradt pénz a SZÉP-kártyájukon? Fontos tudnivaló, hogy fürdőbelépőt és szálláshely-szolgáltatást mindhárom alszámláról lehet fizetni. Azaz egy családi hétvége alatt könnyen a megmaradt pénz seggére lehet verni. Amennyiben valaki számára ez mégsem járható út, akkor létezik két legális kiskapu arra, hogy május vége után költse el a pihenőkártyán lévő pénzét.

1. A kibocsátó bank honlapján keresztül, a lejáró keret terhére le lehet foglalni és leelőlegezni egy későbbi nyaralást, szállást.

2. Lehet venni a pénzből a szálláshelyeken később felhasználható ajándékutalványt, vagy vouchert. (Jelenleg is futnak olyan akciók, amelyekben még extra kedvezményt is adnak egyes szállodák az utalvány vásárlása esetén).

SZÉP KártyákSZÉP-kártyával jelenleg 1 millió 56 ezer munkavállaló rendelkezik. A kártyákra feltöltött összeg nagysága az elmúlt évben 12 százalékkal emelkedett és elérte a 75,9 milliárd forintot.