• Idén nyáron nem nyitották ki az aquaparkot, mert a tulajdonos meghirdette eladásra.

  • Azonban a második árverési kör is eredménytelenül zárult.

„A vírushelyzet miatt jelenleg zárva tartunk”olvasható az Orfűi Aqapark honlapján. Azonban a Baranya megyében található aquapark a járványügyi szabályok tavaszi enyhítése után sem nyitotta meg a kapuit és egész nyáron nem üzemelt.

A strandfürdő a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában van és az elmúlt években alvállalkozónak adták ki üzemeltetésre a létesítményt. Idén azonban az ingatlan értékesítése mellett döntöttek és valamiért úgy gondolták, hogy nem működtetik tovább az aquaparkot.

Ahogy a Bama.hu írja, augusztusban volt az első árverés, amikor több mint egymilliárd forintos kikiáltási árat határoztak meg az Orfűi Aquaparkra, azonban senki nem licitált a fürdőre. Emiatt szeptember elején megismételték az árverést, már alacsonyabb, 924 millió forintos áron, azonban ez az összeg sem mozgatta meg a befektetők fantáziáját.

Azt nem tudni, hogy a vagyonkezelő folytatja-e a próbálkozást és addig enged-e az árból, amíg nem akad valaki, aki megvásárolná a fürdőt. Vagy esetleg inkább a kivárásra játszanak és a jövő évben újra bérbe adják az aquaparkot.

Orfűi aquaparkAz Orfűi Aquapark közel 1400 négyzetméter alapterületű élménymedencével,  ötpályás vízicsúszdával, pezsgőmedencével, gyermekmedencével, vízi játékokkal, bébi pancsolóval rendelkezik. A komplexumban homokos strandröplabda- és műfüves labdarúgó pálya is található, a gyerekek szórakozását pedig egy játszótér biztosítja.

Az aquapark termálvíz hiányában csak szezonálisan működtethető (a medencék vizét gázzal fűtik), a korábbi években jellemzően a három nyári hónapban üzemeltették a fürdőt.