• Aki a jövő heti hosszú hétvégén utazna, annak nem árt szállást foglalnia.
  • Lehet, hogy már most elkésett, mert van, ahol már telt ház van.
  • Ilyenkor sokan eltapsolják a SZÉP Kártyájukon megmaradt összegeket.

Az október 23-a utáni hosszú hétvégén számos népszerű szállodában telt ház lehet. A Világgazdaság körkérdése szerint a Danubius Hotels fürdőrészleggel rendelkező vidéki szállodái várhatóan teljesen megtelnek. Hasonló tapasztalatokról számoltak be a 21 szállodát működtető Hunguestnél is, ahol csoportszinten már most 90 százalékos az előfoglalás a hosszú hétvégére. A hajdúszoboszlói, tapolcai és zalakarosi hoteljeikben pedig már most vannak telt házas napok.

Wellness HotelA szállodák erre az időszakra általában három éjszakás csomagokat kínálnak a vendégeknek. A jelentős kereslet miatt pedig a megszokotthoz képest 10-15 százalékkal is drágábbak lehetnek a szobák. Ilyentájt sokan használják fel a SZÉP Kártyájukon lévő elfekvő összegeket, a szálláshelyek tapasztalatai szerint a belföldi vendégek harmada pihenőkártyával fizeti ki a szállást. A SZÉP Kártyás átlagos foglalási összeg egyébként meghaladja az 50 ezer forintot.

A Szállás.hu múlt héten adott ki egy közleményt, amiben már jelezték az október 23-i hosszú hétvégés előfoglalások megugrását. A szállásfoglaló oldal szerint a következő tíz településre érkezett be hozzájuk a legtöbb foglalás:

Eger, Sopron, Gyula, Miskolctapolca, Hajdúszoboszló, Pécs, Sárvár, Zalakaros, Budapest és Harkány.

A tíz legkedveltebb hosszú hétvégés úti célból 8 termálfürdővel is rendelkezik. Ez nem csoda, hiszen a fedett fürdőkben rossz idő esetén is kellemesen el lehet tölteni a munkaszüneti napokat.