Ezen a hétvégén, azaz szeptember 29-én és 30-án harmadik alkalommal rendezik meg a Szaunázók hétvégéjét. Az országos esemény célja, hogy szélesebb körben is népszerűvé váljon hazánkban a szaunázás. A program keretében az egyes helyszíneken képzett szaunamesterek várják a vendégeket. Ahol lehetőség van gyermekfelügyeletre, ott ez a hétvégén díjfizetés nélkül vehető igénybe.

A szaunázók hétvégéjén a résztvevő szolgáltatók ingyenesen biztosítják az úgynevezett felöntéseket, más néven szauna szeánszokat. Ez annyiban különbözik az egyszerű szaunázástól, hogy egy szaunamester is bent tartózkodik a helyiségben, s fokozatosan hevíti fel a kabint aromás ráöntésekkel. A negyedórás szeánszokon pedig alkalom nyílik a szaunázással kapcsolatos kérdéseket is megbeszélni a szaunamesterrel.

A szaunázás díjai és a programok az egyes helyszíneken különbözőek lehetnek, ezért érdemes előre érdeklődni. A sárvári fürdő szauna világába például 1500 forintos díjért lehet majd belépni, és a felöntések naponta egyszer ingyenesek lesznek. A felöntések típusa óránként fog változni, lesz például tengeri sós, mézes, jeges, vitaminos és csokikrémes is.

(Vegye figyelembe, hogy a cikk több mint 60 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek).

A szaunázók hétvégéje a következő helyeken lesz elérhető:

– Aquaworld Élményfürdő (Budapest)

Aquaticum Termálfürdő (Debrecen)

Miskolctapolcai Barlangfürdő

Bükfürdői Termálfürdő

Aqua-Palace (Hajdúszoboszló)

– Kecskeméti Fürdő

Kehidakustányi Termálfürdő

– Komáromi Gyógyfürdő

– Saliris Resort (Egerszalók)

Sárvári Termálfürdő

– Spirit Hotel (Sárvár)

Mórahalmi Gyógyfürdő

– Thermal Hotel Harkány

– Tisza-parti Termálfürdő (Tiszakécske)

– Tó Wellness Hotel (Bánk)

Vulkánfürdő Celldömölk