• Egyre többen foglalnak szállást az interneten.
  • Tavaly nőtt a belföldi turizmus.
  • Ennek a kettőnek köszönhetően pedig a Szállás.hu is jó évet zárt.

Az elmúlt évben 66 százalékkal nőtt a Szállás.hu Csoport árbevétele, ami így elérte az 1,34 milliárd forintot. „Itthon 60, míg külföldön 80 százalékos volt a bővülésünk. Összesen közel 10 milliárd forint értékben 1,2 millió vendégéjszakát közvetítettünk a múlt évben” – mutatta be a cég főbb eredményeit Varga Zoltán, a Szállás.hu ügyvezetője. A bővülés alapvetően két tényezőből fakadt. Egyrészt tavaly jól teljesített a belföldi turizmus, ezért többen is foglaltak szállást. Ez a trend a remények szerint folytatódhat idén is, legalábbis a szakemberek 9 százalékos bővüléssel számolnak. Másrészt egyre többen foglalnak szállást az internet. 2015-ben az összes szállásfoglaláson belül az online részaránya elérheti a 60 százalékot.

Az idei évben tovább erősödhet a Szállás.hu, ugyanis megállapodást kötöttek a Hotel.de szállásközvetítő oldallal. Ennek révén a korábbinál szélesebb körű külföldi szállásfoglalás is megoldhatóvá válik a Szállás.hu rendszerén belül.

Legkülönlegesebb szállásfoglalások

A cég összegyűjtötte a tavalyi év legextrémebb szállásfoglalásait is. Volt olyan vendég, aki egész évre lefoglalt egy szállást. A legnagyobb egyszeri foglalás értéke elérte a 9 millió forintot. A legolcsóbb szállásért pedig 2000 forintot fizettek.