Mutatunk néhány egészen különleges medencét a világ minden tájáról. Köztük a létező legnagyobb mesterséges medencét, a szálloda tetejére építettet, a tengerparti panorámájút, vagy éppen az egykori ópiumtermesztési központban lévőt.

1. San Alfonso del Mar üdülőkomplexum, Chile

Ez a világ legnagyobb épített medencéje. A chilei üdülőközpont tulajdonosa azért döntött a hatalmas tengerparti medence megépítése mellett, mert a Csendes-óceánnak ez a része meglehetősen hideg (17 Celsius-fok körüli) a déli-sarki áramlatok miatt. A medence 81 ezer négyzetméter és 250 millió liter tengervízzel van feltöltve.

2. Cambrian Hotel, Svájc

A 20 legjobb svájci wellness hotel közé sorolják a Cambriant. A szálloda medencéjéből csodás kilátás nyílik a svájci Alpokra, nem véletlen, hogy a TripAdvisor a világ legszebb medencéi közé választotta.

3. Hotel Hacienda Na Xamena, Spanyolország

Ibiza egyik legmenőbb és legdrágább szállodája az ötcsillagos Hacienda. A medence egy 180 méter magas sziklafal tetején van, így csodás kilátás nyílik a tengerre.

4. Golden Triangle üdülőkomplexum, Thaiföld

Thaiföld északi részén, Chiang Rai-ban található a fenti hotel. Az ország déli részeihez képest itt már hűvösebb az idő, gyakrabban felhős az ég, viszont cserébe a domboldalon fekvő szálloda egészen nyugodt környezetben fekszik. Az üdülőkomplexum neve (Arany Háromszög) egyébként a múltra utal, ugyanis régen ez a vidék volt az ópiumtermelés egyik központja.

5. Jade Mountain üdülőközpont, Saint Lucia sziget

A 160 ezer lakosú Saint Lucia a Karib-tengeren található. A trópusi éghajlatú sziget nevezetességei a világörökség részének számító Piton-hegyek, amelyekre a szálloda medencéjéből kitűnő kilátás nyílik.

6. Marina Bay Sand Hotel, Szingapúr

Az ázsiai városállamnak mostanra szinte már a nevezetességévé vált a néhány évvel ezelőtt megnyitott, 55 emeletes, 2560 szobás szállodaóriás, aminek a tetején egy feszített víztükrű medencét alakítottak ki.