• Péntektől látogatható újra a fővárosiak közkedvelt fürdőhelye, a Római-parti Plázs.

  • Augusztus 20-ig várják a strandolni vágyókat, a belépés idén is ingyenes.

Június 28-án, pénteken nyit a Plázs, amely az idei esztendőben is igazi kuriózumként várja majd mindazokat, akik vízparton töltenék a forró nyári napokat a fővárosban. A kerületi konzultáció eredményei alapján az Óbuda-békásmegyeriek 95 százalékos támogatását élvező Plázs a főváros egyetlen olyan természetes fürdőhelye, ahol – állandóan ellenőrzött vízminőség mellett – a látogatók belépődíj fizetése nélkül hűsölhetnek, hódolva az 1973 előtt teljesen elfogadottnak számító dunai fürdőzés élvezetének.

A megnyitást – ahogy azt az előző években megszokhattuk – ezúttal is a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, szakhatósági engedélyeztetés, föveny-előkészítés, továbbá a meder átvizsgálása és tisztítása előzi meg. Ennek eredményeként 2024-ben is a tiszta és gondozott partszakasz, kiépített infrastruktúra várja majd a kikapcsolódni vágyókat.

A vízminőség-ellenőrzés a nyitvatartás teljes ideje során napi rendszerességgel ismétlődik. Amennyiben a biztonságos, fürdőzésre alkalmas vízminőségi értéket bármikor meghaladják a számok, akkor a jogszabályi kötelezettségnek eleget téve a fürdőhelyet azonnal lezárják, és csak akkor nyitják újra, ha a mérőszámok alapján garantálható a megfelelő vízminőség.

A vendégeknek színes napágyakat, ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, valamint díjmentes kerékpár-tárolási lehetőséget biztosítanak.

Fürdeni ebben a szezonban is csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva, a 120 cm-es vízmélységet jelző bójákkal kijelölt területű, fürdőzésre alkalmas partszakaszon lesz lehetőség, nyitvatartási időben, 10 és 19 óra között. A Római-parti Plázs gondozásáról fövenyőr gondoskodik, emellett a területen éjszakai őrzés is biztosított.

A területen természetesen lesz vízimentő szolgálat, illetve a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata is segíti a biztonságos kikapcsolódást. A zömében III. kerületi középiskolák önkénteseiből kikerülő elsősegély-csapat tagjai speciális felkészítést kapnak a Plázson elvégzendő feladatokra, tréningjüket pedig helyszíni szintfelmérő zárja.

Óbudai plázs

RÓMAI-PARTI PLÁZS

NYITVATARTÁS: 2024. június 28.– augusztus 20, mindennap 10:00–19:00

HELYSZÍN: 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 15–17.

BKV-val: a 34-es busz Szent János utcai megállójától pár perc séta

BICIKLIVEL: a Kossuth Lajos üdülőpart 15–17. alatti sporttelepen kerékpártárolási lehetőség biztosított

AUTÓVAL: parkolási lehetőség a fürdőhelyre merőleges utcákban: Őrtorony utca, Szent János utca, Losonc utca, Kalászi utca

Itt találja a heti fürdős programajánlónkat.