• A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint erős vendégforgalom várható a közelgő hosszú hétvégén.

  • A lefoglalt vendégéjszakák 65 százaléka hotelekbe szól az október 20-23. közötti hosszú hétvégére.

  • Eddig közel 350 ezer foglalás érkezett a magyar szálláshelyekre, amely 7 százalékkal több mint az előző év azonos időszakában.

Az október 23-i hosszú hétvégére (október 20-23. között) 324 ezer vendégéjszaka-foglalás érkezett eddig a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba – ez 7 százalékkal jobb a tavalyi előfoglalási számoknál. A lefoglalt éjszakák mintegy kétharmada, 63 százaléka belföldi vendégektől származik és 62 százalék vidéki szálláshelyekre szól.

A fővárosban a nemzetközi vendégek lesznek túlsúlyban, a budapesti vendégéjszakák majdnem kétharmada (65 százalék) külföldi turistákhoz köthető. Vidéken belföldi vendégekkel telnek majd meg a szálláshelyek, a foglalásokat 79 százalékban hazai utazók indították.

A fő küldőpiacok közül Németországból jönnek a legtöbben hazánkba, de az Egyesült Királyságból, Csehországból, Spanyolországból és Olaszországból érkezők száma is kimagasló.

Az előfoglalások alapján a turisztikai térségek közül a Balaton ígérkezik a legnépszerűbbnek az országhatáron kívülről és belülről érkezők körében is, a turisztikai térségekbe szóló vendégéjszakák több mint negyedét itt regisztrálták. A Mátra-Bükk és Budapest környékén sok belföldi utazó lesz, Bük és Sárvár környékén, illetve a Mátra‒Bükkben pedig külföldiek pihennek majd zömmel.

A hazai vendégek Zalakaros, Hévíz és Hajdúszoboszló felé veszik majd többségében az irányt, és a külföldiek is hasonlóan választanak: közülük legnagyobb számban Hévízt, Büköt és Hajdúszoboszlót keresik fel.

Hajdúszoboszló Aqua Palace fedett fürdő

Itt olvashat arról, hogy milyen fejlesztéseket tervez a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum.