Július elsejétől jelentősen javul a Széchenyi Pihenőkártyák felhasználhatósága. Eddig ugyanis a fürdőkbe, uszodákba szóló belépőjegyet kizárólag a szabadidő alszámla terhére lehetett vásárolni. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint azonban jövő hónap elejétől immár mindhárom alszámláról vásárolhatunk fürdőbelépőt is.

A Magyar Fürdőszövetség már a SZÉP Kártya bevezetése óta lobbizik ezért a döntésért. A korábbi, belföldi turizmust erősítő cafeteria elemhez, az üdülési csekkhez képest ugyanis a korlátozott felhasználhatóság kimutatható forgalomcsökkenést okozott a termálfürdőknek, gyógyfürdőknek, strandoknak, uszodáknak. A szövetség számításai szerint két év alatt több mint 900 millió forinttól estek el a fürdők. Idén pedig külön gondot jelentett az elhúzódó tél is, ami az első negyedévben 15 százalékkal vetette vissza a fürdők forgalmát.

szép kártya

Más változás is történik a Pihenőkártyák felhasználhatósága terén. Július 1-től a szálláshelyeken igénybe vehető összes szolgáltatás árát kiegyenlítjük a szálláshely alszámláról. Eddig ugyanis pusztán a szállás költségét lehetett ebből fedezni, viszont mostantól akár az ott igénybe vett fodrászt, vagy a masszázst is. Szintén újdonság, hogy szabadidős sportrendezvények nevezési díját is lehet SZÉP Kártyával fizetni. A SZÉP Kártyát elfogadó termálfürdők listáját ide kattintva találja.