• Főleg a kisgyerekes családokat célozzák meg a leendő létesítménnyel.

  • Úgy tervezik, hogy egész évben nyitva lesz élménypark.

Idén a nyár elején jelentős ingatlanfejlesztés vette kezdetét Szántódon. Egy 5 hektáros parti területen lakóparkot, szállodát és egy családi élményparkot alakítanak ki.

Az élményparkról egyelőre annyit lehet tudni, hogy 10 ezer négyzetméternyi beltéri és ugyanennyi kültéri élményelemmel lesz felszerelve. Ezek vegyesen vizes és szárazföldi attrakciók lesznek, s érezhetően elsősorban a családokat célozzák meg. A kisebb és a nagyobb gyerekeknek egyaránt változatos kikapcsolódási lehetőséget ígérnek.

Nem szezonális, hanem egész évben nyitva tartó létesítményről van szó. A látványtervekből egyelőre azt tudtuk kisilabizálni, hogy hullámmedence, vízágyú park, bébisarok, babamedence, Niagara élménymedence, valamint egy lounge medence is helyet kap majd a leendő fürdőben. Animátorok és óvónők alkalmazását is ígérik, azaz akár a gyermekfelügyelet is biztosított lesz.

Szántód élményfürdőEgyelőre tehát olyan nagyon sok információ nem áll rendelkezésre, ami mondjuk annyiból érthető, hogy az átadásra még azért várni kell. Nem érdemes még a törölközőt és a fürdőruhát készíteni, ugyanis első körben az apartmanházakat húzzák fel, aminek az átadását eleve csak 2020-ra ígérik. Ezt követi majd a szálloda és a vele összeköttetésben lévő BalaLand Family Park nevű élménypark felépítése. Ennek az átadásával kapcsolatban egyelőre nem közöltek céldátumot.