• Régen gyógyfürdő működött a Cibrefalvi Fürdő mai helyén, amit néhány évvel ezelőtt lakossági összefogással renováltak.

  • A magas vastartalom miatt okkersárga a víz színe.

Egy kevésbé ismert erdélyi borvíz fürdőről került fel videó a YouTube-ra. Ugyanaz készítette, aki a Vallató nevet viselő fürdőről és a mellett található mofettáról is publikált már egy videót. A Cibre Fürdőnek, vagy Cibrefalvi Fürdőnek nevezett hely Csíkszépvíz és Csíkszentmihály között található és csak földúton közelíthető meg. Ne klasszikus, betonmedencés fürdőt képzeljünk el, a Cibre Fürdő egy erdős részen található természetes borvízforrás, utóbbit máshol szénsavas forrásnak, vagy savanyúvíz forrásnak is hívják.

A Cibrefalva név onnan ered, hogy régen létezett egy ilyen település a forrás közelében, azonban az 1600-as évek végén a tatárok teljesen lerombolták a falut. A környéken rengeteg szénsavforrás található és a Cibra Fürdő területén a 19. században egy gyógyfürdő is működött, de bezárták. Egy időben tervebe volt véve egy komolyabb fürdő építése ezen a területen, ám végül ebből nem lett semmi.

Cibre Fürdő2007-ben a csíkszépvízi és a csíkszentmihályi lakosok összefogásával, lényegében kalákában, hat hét alatt építették újjá a kis fürdőt, ahol fa öltözőépületek és egy nyolcszögletű medence található. A feltörő víz erősen szénsavas – a lenti videón látszik is, ahogy bugyborékol – és kalcium-hidrogénkarbonátos, az okkersárga színét pedig a magas vastartalma adja. Ahogy a borvizek általában, ez sem meleg, hanem kifejezetten hűvös vizű, így ücsörgésre nem, inkább óvatos megmártózásra alkalmas.