• A Balatonnál hatalmas összegeket lehetne lehívni a következő uniós pályázati ciklusban.

  • Az eddigieknél nagyobb hangsúlyt kapnának az egészségturisztikai fejlesztések a tónál.

  • Külön megemlítik a Csiszta Fürdő fejlesztését.

Néhány nappal ezelőtt Keszthelyen úgynevezett „Balaton tervezési zárókonferenciát” tartott a Balaton Fejlesztési Tanács. Az itt elhangzottakból kiderült, hogy a balatoni térség optimális fejlesztéséhez a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési ciklusban 310-320 milliárd forintot kellene lehívni. Ennek révén a vendégéjszakák száma 700 ezerrel, a munkahelyek száma pedig 10 ezerrel nőhetne.

Balatonalmádi négyméteresA Turizmus Online-on Győrffy Árpád által írt részletesebb beszámolóból derült ki, hogy a Balatonnál ennek keretében nagyobb hangsúlyt kapnának az egészségturisztikai fejlesztések. Új gyógyászati központok kialakítását, illetve a meglévők fejlesztését tervezik a következő településeken: Balatonfüred, Hévíz, Keszthely, Marcali, Tapolca, Siófok.

Nagyon jó hír, hogy külön kiemelik a Buzsák-Csisztapusztán található gyógyfürdő fejlesztését. Az egészségturisztikai fejlesztések hozzájárulhatnának ahhoz is, hogy optimálisabb legyen a térség szálláshelyeinek a kihasználtsága. Ez magyarán azt jelentené, hogy kisebb lenne az ingadozás a nyári szezon és az azon kívüli időszak vendégforgalma között.

Itt megnézheti, hogy hol, mit fejlesztenének a Balatonnál.

Balatoni fejlesztések