• Teljes körű felújítást követően újra megnyílt szerdán a Hunguest BÁL Resort Balatonalmádiban.

  • A 209 szobás, saját stranddal rendelkező balatoni wellness- és konferenciaszálloda várhatóan évente több mint 80 ezer vendégéjszakával és több tízmillió forint idegenforgalmi adóbevétellel járul hozzá Balatonalmádi turisztikai teljesítményéhez.

A szálloda fejlesztése részben a Kisfaludy-program támogatásával valósult meg, az összköltség 35 százalékát, 1,454 milliárd forintot tett ki a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukcióban elnyert támogatása. A kétéves felújítás után a szálloda kibővült wellness szolgáltatásokkal, 190 prémium kétágyas szobával és 19 lakosztállyal várja vendégeit.

A Hunguest várakozásai szerint a Budapesttől egyórányira fekvő szálloda népszerű célpontja lesz az üzleti- és konferenciaturizmusnak is, mivel közel 1000 négyzetméteres, természetes fénnyel bíró rendezvénykapacitással rendelkezik, ahol 500 fős rendezvény is megszervezhető. A felújítás során modern spa részleget alakítottak ki. A fejlesztés során egyebek mellett bővült az éttermi és a konyhai rész, a 13. emeleten tetőbárt alakítottak ki.

Hunguest BÁL Almádi fürdőrészleg

Détári-Szabó Ádám, a Hunguest Hotels vezérigazgatója, az OPUS GLOBAL turisztikai divízióvezetője a kiemelte, hogy a szálloda megnyitásával gyorsan haladnak stratégiai céljuk felé, hogy a szállodaláncot a legsikeresebb hazai turisztikai márkává fejlesszék. „A most újranyitó balatonalmádi szállodával együtt több mint 600 megújult szobát adunk át vendégeinknek 2022-ben” – mondta.

A Hunguest Hotels kiemelten fontosnak tartja az értékmegőrzést, ezért felújította az egykori Veszprém vármegyei alispán, és Almádi patrónusaként ismert Véghely Dezső helyi védelem alatt álló, a szálloda területén található villáját is .