• Több hazai vendég keresi fel a két gyógyfürdőt, amióta bevezették a Zsigmondy Klubkártyát.

  • 5000 forintot befizetve féláron válthatók belépőjegyek a Gellért és a Széchenyi Gyógyfürdőbe.

  • Akinek van már kártyája, az november 15-től tudja meghosszabbítani. Ehhez ki kell töltenie egy nyomtatványt is.

Továbbra is folytatódik a két budapesti gyógyfürdőt érintő kedvezményes belépőjegy-vásárlási lehetőség. A Zsigmondy Klubkártyát 2013-ban vezette be a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. Az 5000 forint éves díjért kiváltható kártyával 50 százalékos kedvezménnyel vásárolható napi, szekrényes belépőjegy a Széchenyi és a Gellért Gyógyfürdőbe.

Széchenyi Gyógyfürdő

Széchenyi Gyógyfürdő

A klubkártya eredményeiről elégedetten nyilatkozott még a nyáron Szőke László, a fővárosi fürdőket üzemeltető társaság vezérigazgatója. Mint elmondta, korábban a Széchenyibe és Gellértbe jegyet váltó vendégek 90 százaléka külföldi volt, mert a hazai vendégek kiszorultak a magas jegyárak miatt. A kártya révén viszont nőtt a magyar vendégek aránya, ráadásul nem a bérletes vendégek rovására. A tapasztalatok szerint ugyanis azok veszik igénybe a Zsigmondy Klubkártyát, akik korábban ritkábban látogattak el a két gyógyfürdőbe.

Fontos információ azoknak, akik már rendelkeznek ilyen kártyával és jövőre is szeretnének élni vele, hogy meg kell hosszabbítaniuk a jogosultságukat. Erre 2014. november 15. és 2015. február 28. között nyílik lehetőségük a Gellért és a Széchenyi Gyógyfürdő kijelölt pénztáraiban. A hosszabbításhoz ki kell tölteni egy igénylőlapot, amit a két gyógyfürdő pénztáraiban lehet kérni. A kártya éves díja továbbra is 5000 forint.

Gellért Gyógyfürdő

Gellért Gyógyfürdő

A következőket érdemes tudni a Zsigmondy Klubkártyáról:

Naponta egy alkalommal használható a Gellért, vagy a Széchenyi Gyógyfürdőben. Napi többszöri használat esetén letiltják a kártyát!

– Az így vásárolt belépőhöz kabinjegy is igénybe vehető, de az után teljes árat kell fizetni.

– A 3 órás tartózkodási időt túllépő vendégek pótdíjat kötelesek fizetni, amelynek mértéke a kedvezményes jegyár és a hétvégi jegyár közötti különbség.

– A kártya személyre szól, eladni nem lehet, egy fürdővendég egy naptári évben csak egy kártyát használhat.

– A klubkártya mindig az év utolsó napjáig érvényes.

– A kártya személyesen igényelhető a Budapest Gyógyfürdői Zrt. ügyfélszolgálatán: 1138 Budapest, Népfürdő utca 38. A személyes ügyintézés hétfőtől csütörtökig 9:00 és 15:30 között, pénteken 9:00 és 13:00 között biztosított. Az ügyfélszolgálat telefonszáma: 06-1-452-4569. Fényképet a helyszínen készítenek. Az új igénylőknek körülbelül három hetet kell várniuk a kártyára.