• Az idei a negyedik olyan strandidény, amikor nem nyit ki a kis egymedencés termálfürdő.

  • Leginkább a helyiek és a környékbeliek látogatták a fürdőt.

Valószínűleg nem sokan ismerik itthon, de sokáig a szlovákiai Megyercs községben is működött egy kis termálfürdő. A Komáromtól északnyugatra nagyjából 20 kilométerre fekvő településen a 70-es években nyitották meg a fürdőt, a 90-es években zárva volt, majd 2001-ben újból kinyitották.

A kis egymedencés fürdőhöz viszonylag nagy zöldterület tartozott és utoljára a 2014-es szezonban üzemelt. Ahogy egy régebbi cikkben írták 1,4 euró volt egy felnőtt és 0,7 euró a gyerek belépők ára, minden egyes nap 10-től 19 óráig várták a vendégeket. A minitermálfüdőt leginkább a helyiek és a környező falvak lakosai látogatták.

Az elmúlt években ugyan zárva tartott a megyercsi termálfürdő, de az önkormányzat nem tett le az újbóli megnyitásról, ahogy a weboldalukon olvasható, idén (is) megpróbáltak bérlőt találni. Az Új Szó friss cikke szerint azonban nem jártak sikerrel, senki nem akadt, aki kibérelte volna a fürdőt.

A cikkből kiderül, hogy a 2014-es szezonig az önkormányzat működtette a fürdőt, azonban a további üzemeltetéshez nagyobb beruházásra lenne szükség, amire viszont nincs pénzük.

strand medence kötőhártya-gyulladás