• Saját és európai uniós forrásból csaknem kétmilliárd forint értékű beruházás valósul meg az idén Hajdúszoboszlón.

  • Várható néhány újdonság a városban.

Sóvágó László Hajdúszoboszló polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy teljesen felújítják a Hungarospa fürdőkomplexum melletti szabadtéri színpadot. Ezen felül a fürdő előtti park is megújul, valamint 350 millió forint értékű beruházással egy új szabadidőparkot is kialakítanak.

További fejlesztéseket is terveznek Hajdúszoboszlón, ezek közé tartozik a városi piac felújítása. Jelenleg már készülnek az ezzel kapcsolatos tervek, s a munkálatok várhatóan 2018 második felében kezdődnek el. A polgármester elmondta, hogy ezeket a beruházásokat mintegy egymilliárd forint értékben saját forrásból finanszírozza az önkormányzat.

Hajdúszoboszló üdülőhelyTovábbi csaknem egymilliárdos fejlesztést európai uniós pályázati forrásokból, illetve a hozzá kapcsolódó központi költségvetési támogatásból valósítanak meg az idei évben. Ezek közé tartozik az Ebes-Hajdúszoboszló kerékpárút építése, illetve összekötése a Hajdúszoboszló-Nagyhegyes-Balmazújváros bicikliúttal.

Átépítik a Hajdúszoboszló városközpontjának egy részét is, amelynek a lakosság szempontjából egyik legfontosabb elemének a műjégpálya kialakítását nevezte a polgármester. “Az idei adventtől a téli hónapokban ugyanis jégpályaként funkcionál a létesítmény, az év többi részében pedig a termelői piacnak ad helyet” – mondta Sóvágó László.

Hajdúszoboszló városA Debrecen-Hajdúszoboszló-Hortobágy-Tisza-tó kiemelt turisztika övezet fejlesztése keretében Hajdúszoboszló ötmilliárdos kormányzati forrásra számíthat az elkövetkező években. Ebből a keretből – a fürdőfejlesztési tervek mellett – két fontos idegenforgalmi beruházás valósulhat meg. Az egyik a Mátyás király sétány átalakítása, amely kilenc kanyarral kígyózik majd végig a szállodasoron és minden kanyarban egy-egy érdekes látványelem fogadja majd a látogatókat. A másik beruházás keretében az Aqua-Palace fedett élményfürdőhöz vezető sétányt alakítanak ki a Gábor Áron utcán.

(MTI)