• Keszthelyen, Nagy Bálint polgármester turisztikai tanácsadójaként folytatja pályafutását Kovács Szabolcs turisztikai szakember.

  • Tavaly őt választották az Év TDM szakemberévé.

  • Már kinevezték Kovács Szabolcs zalakarosi utódját is.

Kovács Szabolcs korábban a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetői tisztségét töltötte be, nevéhez számos megvalósított projekt kapcsolódik. Innovatív szakmai tevékenységéért több országos díjban is részesült, többek között 2020 februárjában vehette át az Év TDM Szakembere rangos elismerést. Zalakaros Város Önkormányzata a Zalakaros Turizmusáért és Vendéglátásáért kitüntető díjjal ismerte el kiemelkedő színvonalú munkáját.

Jövőbeli feladatai között szerepel Keszthely turisztikai versenyképességének növelése a köz-és a magánszféra, valamint a turisták és a lakosság érdekeinek összehangolásával. A városban kezdődő fejlesztések koordinálása, piaci bevezetésének támogatása szintén kiemelt feladatai lesznek, mint ahogyan a térségi, regionális és országos szintű szakmai együttműködések koordinációja, valamint a meglévő és a jövőben piacra lépő szálláshelyek tevékenyégének támogatása, Keszthely imázsépítésén keresztül.

„Óriási megtiszteltetés számomra, hogy szülővárosomban, a Balaton fővárosában támogathatom Nagy Bálint polgármester munkáját. Most egy olyan elszánt, menedzserszemléletű városvezetés dolgozik Keszthelyért, akik a pandémia okozta nehézségek ellenére is számos eredményt tudtak felmutatni az elmúlt évben. Keszthely nemzetközi szinten versenyképes turisztikai és kulturális kínálata a Balaton régió számára is kitörési pontok, ezért a szakmai szervezetekben, melyeknek a tagja vagyok, ezek fokozottabb kiaknázásáért is lobbizni fogok. Meggyőződésem, hogy a város óriási fejlődés előtt áll, öt éven belül a Festetics örökséghez méltó, regionális központtá válhat. Az én feladatom egy profi csapat megszervezése, akikkel közösen megalkotjuk és megvalósítjuk azt a stratégiát, amelyekkel elérjük ezeket a céljainkat” – fogalmazott Kovács Szabolcs.

Kovács Szabolcs KeszthelyA Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. élén Kovács Szabolcs utódja Ódor László lett. A szakember a kinevezését megelőzően az üdülőhely gyógyhelyprojekt koordinátoraként dolgozott. Ódor László diplomáját a szombathelyi tanárképző főiskolán szerezte, ezt követően a Pécsi Tudomány Egyetemen, valamint Keszthelyen a Georgikon Gazdasági, Társadalomtudományi és Vidékfejlesztési Tanszékén folytatott tanulmányokat. Az Innovatív Dél-Zala HACS elnökeként 6 éven keresztül irányította Zalakaros és 40 kistelepülés fejlesztési programját.