• Több szálloda is bejelentette, hogy szünetelteti a működését, miután a koronavírusos veszélyhelyzet miatt a termálfürdő is bezárt.

  • A fürdő dolgozói jelenleg szabadságon vannak.

A Zalakarosi Fürdő március 16-án függesztette fel a vendégek fogadását. Az ország más üdülőhelyeihez hasonlóan a koronavírus miatti veszélyhelyzet és az ennek kapcsán visszaeső vendégszám Zalakarosnak is hatalmas kihívást jelent. A település honlapján arról írnak, hogy több szálloda is határozatlan idejű üzemszünetről döntött. Ennek kapcsán a Fürdő Hotelt, a Hotel Napfényt, a Belenus Hotelt, az Art Hotelt és a Vital Hotelt említik. S arra számítanak, hogy a zárva tartó szállodák sora még bővülni fog a következő időszakban. (Nem említik, de a nagyobb hotelek közül még működik a Park Inn, a Karos Spa főépülete és a MenDan).

Tegnap írtunk arról, hogy Bükfürdőn a fürdő dolgozóit csökkentett bérrel, de továbbra is alkalmazzák. Legalábbis június 30-ig. Ennek kapcsán a következőt lehet tudni Zalakaros estében: “az önkormányzat tulajdonában lévő Zalakarosi Fürdő dolgozói jelenleg szabadságon vannak, a későbbiekről a fürdő felügyelő bizottsága hoz döntést”.

Miután a város fő bevételi forrását a turizmus jelenti, ezért a mostani helyzet szigorúbb gazdálkodást igényel. Emiatt a következő döntést hozták:

“Zalakarosi önkormányzati intézményeinek vezetői és az önkormányzati gazdasági társaságaink vezetői esetében a koronavírus kapcsán előállt bizonytalan gazdasági körülményekre és a még előre nem látható nehézségekre figyelemmel Novák Ferenc, városunk polgármestere elrendelte, hogy mindennemű beruházás csak külön polgármesteri engedéllyel kezdhető meg. A szervezet működéséhez nem szükséges nagyobb összegű beszerzésekhez szintén polgármesteri engedély szükséges. E rendelkezése alól kivétel nincs, megszegése felelősségre vonást von maga után. A rendelkezés visszavonásig érvényes marad.”

Gyógyhelyek Magyarországon Zalakaros

A koronavírussal és a fürdőkkel kapcsolatos cikkeinket ide kattintva találják.