Egy új idegenforgalmi koncepció kidolgozásáról tárgyalt Zalaegerszeg önkormányzata. A Zalai Hírlap beszámolója szerint a városvezetés arra jutott, hogy a megyeszékhely fürdőattrakcióinak nagyobb hangsúlyt kellene kapniuk a település idegenforgalmi kínálatában. Szélesebb körben ugyanis talán kevésbé ismert, hogy Zalaegerszegen AquaCity néven egy vízi vidámpark, egy kemping és egy egész évben nyitva tartó termálfürdő is működik. A város komplex egészként fejlesztené a jövőben a létesítményeknek helyt adó Gébárti-tavat és környékét.

Az egységes fejlesztés ugyanakkor nem olyan egyszerű, mint ahogy elsőre tűnik. Ahogy korábban is írtuk, a Gébárti-tónál lévő létesítmények csak részben képezik az önkormányzat tulajdonát, rajtuk kívül egy befektetői csoport is érdekeltségekkel rendelkezik a területen. A konfliktusok az utóbbiak és a zalaegerszegi városvezetés között abból adódnak, hogy nem valósultak meg azok a fejlesztések, amelyeket annak idején a befektetők ígértek. A város turisztikai fejlődése szempontjából például létfontosságú lenne, ha a tónál megépülne a régóta tervezett hotel.

Aquacity Zalaegerszeg

Zalaegerszegen ezért most azt tervezik, hogy megpróbálják megszerezni a Gébárti-tavi létesítmények tulajdonjogát és másik befektető, vagy pályázati források révén bővítenék tovább a terület turisztikai kínálatát.

A fürdős tervek mellett a jövőben a göcseji természetjáró turizmusra is jobban építenének. Ennek része a város tulajdonába került Göcseji Múzeum és skanzen fejlesztése.