• Pár napig még karbantartási munkálatok miatt zárva tart a híres Barlangfürdő.

  • Az érdeklődők olyan oldaláról nézhették meg a fürdőt, ahonnan kevesen láthatják.

Ezen a héten leengedték a vizet a Miskolctapolca Barlangfürdő medencéiből, elkezdődött ugyanis a létesítmény szokásos éves karbantartása. A munkálatok február 1-ig tartanak, ezt azt jelenti, hogy február 2-án (pénteken) látogatható újra a fürdő, illetve a gyógyászati és wellness kezeléseket végző Barlang Aquaterápia is ekkor nyit ki újból.

Ezen a hétvégén tartják/tartották a nagy sikerű szárazlábas túrákat. Ennek keretében az érdeklődőket kis csoportokban vezetik körbe a Barlangfürdőben. A túrázók még a fürdőnek a nagyközönségtől elzárt részeit, járatait is megismerhetik. Idén is sokan jelentkeztek erre a programra, hamar be is teltek az időpontok.

Az MTI fotósa, azonban még pénteken készített képeket a karbantartási szünetét töltő fürdőről.

Miskolctapolca Barlangfürdő víz nélkülMiskolctapolca Barlangfürdő barlangjáratMiskolctapolca Barlangfürdő üres medenceA Barlang Aquaterápia is csatlakozott az úgynevezett „Téli feltöltődés” akcióhoz, aminek keretében az ország számos fürdője kínál kedvezményeket. Az újbóli megnyitás után, azaz február 2-15. között két csomagok kínálnak kedvezőbb áron.

A „rozmaringos gyógyulás csomag” fürdőbelépőt, 20 perces rozmaring krémes masszázst, víz alatti csoportos gyógytornán való részvételt, valamint 40 perces sóbarlangos tartózkodást foglal magában. Ennek ára az akció keretében 6550 forint helyett 5000 forint lesz.

A „frissítő kikapcsolódás csomag” fürdőbelépőt, 20 perces frissítő masszázst, 20 perces frissítő talpmasszázst és 40 percnyi sóbarlangot tartalmaz. Ez a 8050 forintos teljes ára helyett 6500 forintért vásárolható meg. Mindkét csomag igénybevételéhez előzetes regisztráció szükséges.

Fotók: MTI / Komka Péter