• Hét hónappal ezelőtt éppen rácsodálkoztunk arra, hogy valaki még a nagy hidegben is bemerészkedik a Hévízi-lefolyóba.

  • Halak és kenusok a téli Hévízen.

A nagy hőségben pilledezve vicces felidézni, hogy 7 hónappal ezelőtt éppen milyen zimankó volt. Január 8-án írtunk arról, hogy Tolnai István a hideggel mit sem törődve ellátogatott a Hévízi-tó felesleges vizét elvezető csatornához, ahol vízalatti felvételeket készített.

Elég éles volt a kontraszt a 17-18 Celsius-fokos vízben vidáman úszkáló halak és a Hévízi-lefolyó körüli fagyos felszín között.

Hévízi-lefolyó, csatornaHévízi-lefolyó, csatornaTolnai Istvánnal egy időben járt Hévízen az MTI-től Varga György fotóriporter is, aki pedig a cikk végén megtekinthető videó készítőjét, valamint egy téli kenutúrára induló társaságot is megörökített. Nagyon varázslatos a téli Hévíz:

Hévízi-lefolyó, csatornaHévízi-lefolyó, csatornaA met.hu adatbázisa szerint egyébként a felvételek készítésekor Hévíz környékén éjjel -7 Celsius-fok volt és nappal sem volt 1-2 Celsius-foknál melegebb. Mondjuk ez még remek idő volt, mert néhány nappal később már nappal is csak -7, -8 Celsius-fok volt a csúcshőmérséklet. Akkoriban fagyott be teljesen a Balaton, de részben még a zalakarosi termáltó is.

Hévíz Tófürdő télenHévíz gyógyfürdő télen