• A termálfürdő melletti tó nagy részét jég borítja.

  • Tilos azonban a jégre lépni, ami nem túlzott óvatoskodás, mert a termálvíz miatt nem fog teljesen befagyni.

Tegnap és ma a Zalakaros Termáltó és Ökopart Facebook oldalán friss fotókat tettek közzé. Ezeken látszik, hogy az elmúlt időszak fagyos időjárása miatt a tó részben befagyott. A korcsolyáját azonban ne készítse senki ugyanis, ahogy a fotókon is látható táblákon olvasható: a jégre lépni tilos, mert életveszélyes.

Az nem is várható, hogy teljesen befagyjon a tó, hiszen a vízellátását a szomszédos termálfürdő vize biztosítja. Jól látszik ez azokon a részeken, ahol a termálvíz a tóba érkezik, ott ugyanis még ebben a hidegben sem fagyott be a tó. Mindenesetre érdemes élőben is megnézni a tavat és a környező sétányt, ugyanis a fotók alapján egészen különleges hangulata van így télen.

Zalakarosi termáltó télenZalakarosi termáltó télenZalakarosi termáltó télen


A Zalakaros Termáltó és Ökopart hivatalosan 2015 végére készült el, a végleges formáját azonban igazából tavaly nyárra érte el. A mesterséges tó közel 13 ezer négyzetméter vízfelülettel rendelkezik, a legmélyebb pontja 1,8 méter. A tó melletti kacskaringós tanösvény egy fapadlós úton járható körbe, de csúszdatorony, játszótér, szabadtéri fitnesz park is található ezen a területen. Tavaly egyébként az „Év Ökoturisztikai Létesítménye 2016” pályázaton második helyezést ért el az itt található tanösvény.