• A legforróbb napokon több mint 5000 vendég kereste fel a Tófürdőt.

  • Az idei év akár rekordforgalmat is hozhat a termálfürdőnek.

Az elmúlt napokban tapasztalt kánikula idején is rengetegen keresték fel a Tófürdőt – számolt be a Hévízi Televízió. Ráadásul nemcsak most lendült fel a vendégforgalom, hanem az idei év első félévében is jó eredményeket értek el.

Az év elejei hideg ugyan kedvezőtlenül érintette a fürdőt, viszont április óta annyira megnőtt a vendégszám, hogy ez bőven pótolta a kiesést. Amennyiben hasonlóan alakul a 2017-es év hátralevő része is, akkor jó eséllyel rekord vendégforgalmat érhetnek el.

Horváth-Czene Alexandra, a Tófürdő vezetője elmondta azt is, hogy a vendégeik többségét a magyarok adják. A külföldiek közül pedig a németek és az oroszok mellett egyre több cseh turista keresi fel a termálfürdőt.

A fürdő vezetője egy érdekes trendet is megemlített. A korábbi években a nagy hőség nem tett jót a Tófürdő vendégforgalmának, ugyanis olyankor sokan inkább a Balatont választották.

A mostani, augusztus elejei hőhullámnál azonban már más volt a helyzet, a kánikula Hévízre is rengeteg vendéget vonzott (a blogunkban nem véletlenül említettük a Tófürdőt a kánikulai tippjeink között). Augusztus első hetében naponta több mint 5000 vendéget fogadott a fürdő.

Hévíz Tófürdő(Kövesdy Ildikó fotója)

A helyi televízió videóját itt nézheti meg: