• A SZÉP Kártyán lévő összegek elköltésének praktikus módja lehet a fürdőhelyek felkeresése.
  • A fürdők akciókat is indítanak a cafeteria kártyák használatának az ösztönzésére.

A belföldi turizmus fellendítésének fontos eszköze a SZÉP-kártya, a fürdőhelyek az idei szezonban is ki szeretnék használni az ebben rejlő lehetőségeket – mondta Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke kedden Nyíregyházán az MTI-nek, a szövetség évi rendes közgyűlése alkalmából. A fürdőszövetség elnöke beszélt arról is, hogy a tagjaik a következő időszakban igyekeznek akciós ajánlatokat kínálni a belépőkért SZÉP-kártyával fizető vendégeknek.

 

szép kártya termálfürdőA legfrissebb adatok szerint egyébként még mindig hatalmas összeg – több mint 2 milliárd forint – van a SZÉP-kártyákon a tavalyelőtt feltöltött összegekből. Ez azért probléma, mert ezt a pénzt május 31-ig el kell költeni, máskülönben elvesztik a kártyabirtokosok. A megmaradt pénzek elköltésének pedig jó módja lehet valamelyik fürdő felkeresése. (Létezik egy legális kiskapu a pénzek május 31. utáni felhasználására. Erről itt olvashatja cikkünket).

Czeglédi Gyula az elmúlt esztendőről szólva elmondta, sikeres évet zártak a magyarországi fürdők 2014-ben, a látogatók száma átlagosan néhány százalékkal nőtt 2013-hoz képest. Az intenzívebb növekedést a nagyobb fürdőhelyek produkálták, a kisebbek látogatószáma inkább stagnált – tette hozzá az elnök.