A legújabb hírek szerint rendeződhet a budapesti Rác fürdő helyzete. Ahogy korábban írtuk, a fürdő és a mellé épült hotel tulajdonosainak nézeteltérése miatt felmerült az ingatlan elárverezése is, holott kilencmilliárd forintból újították fel a létesítményt. A Napi Gazdaság információi szerint azonban a főváros úgy oldja meg a kialakult helyzetet, hogy kivásárolják a Magyar Fejlesztési Bankot a projektből. A budapesti önkormányzat 2,7 milliárd forintért juthat többségi részesedéshez a termálfürdőt felújító és a szállodát megépítő Rác Nosztalgia Kft.-ben.

A három éve elkészült hotel üzemeletetésére az elmúlt években több cég is ajánlatot tett, viszont a tulajdonosok közötti vita ellehetetlenítette a megállapodások megkötését. A legújabb tervek szerint viszont még idén megnyithatja kapuit a Rácz Hotel & Thermal Spa nevet viselő létesítmény.

Rác fürdő (fotó)

Az I. kerületében található fürdő valószínűleg a 15. században épült. Az 1800-as évek második felében Ybl Miklós tervei alapján felújították és kibővítették. A II. világháborúban megsérült épület teljes körű renoválása csak 1965-ben történt meg. A fürdő fejlesztési tervét a 2000-es évek elején fogadták el, ekkor születtek tervek arról, hogy a teljes körű felújítás mellett egy 67 szobás hotelt is építenek a termálfürdő mellé.