Ez a dilemma foglalkoztatja most a rácalmásiakat. A Fejér megyei településen május 8-ra lakossági fórumot hívtak össze, ugyanis a képviselőtestület nem tud dűlőre jutni abban a kérdésben, hogy a kettő közül melyik nagy beruházásba vágjanak bele. A tervezett sportcsarnok három év alatt épülne fel és hiánypótló szerepet töltene be a több mint 4000 lakosú kisváros életében. A termálfürdő létesítésére az teremtene lehetőséget, hogy 2006-ban fúrattak egy termálkutat, a jelenleg lezárt forrás pedig állítólag 40 fokos vizet biztosítana. A tervezett fürdőt több ütemben valósítanák meg, így az első fázis elkészülte után már akár másfél év múlva birtokba vehetnék az emberek.

Rácalmás

Az előzetes hírek szerint a lakosság inkább hajlana arra, hogy termálfürdő épüljön a településen. Általános vélekedésnek tűnik, hogy a termálfürdő teremtette bevételből később akár egy csarnok építése is finanszírozható. Ugyanakkor jó néhány olyan település van az országban, ahol szintén felemelkedési lehetőséget láttak a meleg vizű fürdő létesítésében, de pórul jártak, ugyanis egy termálfürdőnek jelentős az üzemeltetési költsége, ami nem mindig fedezhető pusztán a belépőjegyek eladásából (Ide kattintva megnézhetik egy korábbi összeállításunkat, amiben bezárt fürdőkről gyűjtöttünk össze fotókat).

Rácalmás szempontjából intő példa lehet a négy kilométerre fekvő Dunaújváros fürdőfejlesztési kudarca. Sok kistelepülésen pedig az vezetett a fürdőberuházás sikertelenségéhez, hogy nem volt helyben megfelelő szálláskapacitás. Rácalmás abból a szempontból jobb helyzetben van, hogy a városban működik egy wellness hotel, ráadásul a leendő termálfürdő ennek közelében épülne. Másrészt a fürdő esetleges veszteséges üzemeltetése sem sodorná csődbe az önkormányzatot, hiszen a Hankook gumigyár iparűzési adójából – jelenleg – jelentős bevételük van.