• Több mint egy évvel a víz elfolyását követően lassan végéhez ér a termáltó teljes feltöltése.

  • A dísztó mellett egy ökopoart is a vendégek rendelkezésére áll.

Még 2012-ben született döntés arról, hogy Zalakaroson nem hagyják veszni a termálfürdő felesleges vizét, hanem a felhasználásával egy termáltavat alakítanak ki. A nagyobb részt uniós forrásból, több mint 500 millió forintból megvalósult fejlesztést 2015 legvégén adták át.

Azonban a termáltó eddig csak két nyári szezont ért meg, ugyanis tavaly május 9-én, egyetlen éjszaka leforgása alatt elfolyt a teljes vízmennyisége. Reggel a tó közepén tátongó kráter mutatta, hogy hol folyt el a víz a tóból. Mint kiderült, a tó alatt átfutó betonvezeték tört el.

Az elmúlt hetekben elkészültek a tómeder javítási munkálatai, ami mintegy 70 millió forintba került. Jelenleg már a termáltó vízzel való feltöltése zajlik és hamarosan elérik a korábbi vízszintet. Ekkor majd a tó teljes vízfelülete meg fogja közelíteni a 13 ezer négyzetmétert, a legmélyebb pontja pedig eléri az 1,8 métert.

A termálvízzel való feltöltéssel párhuzamosan zajlik a növények visszatelepítése, de például a tündérrózsákat majd csak késő ősszel lehet telepíteni. Azaz még jó pár hónapot kell arra várni, hogy a régi fényében ragyogjon a mesterséges tó.

Zalakaros termáltó és ökopartA termáltóhoz egy úgynevezett ökopart is kapcsolódik, ahol tanösvény, mesepark, fitneszpark, hangok pavilonja, játszótér, labirintus és egy 21 méter magas száraz csúszda is található.