• Két évvel ezelőtt nyitották meg az üdülőparkot, ami egy kis termálfürdőt is magában foglal.

  • Most a tulajdonosa eladná az ingatlant.

Az egyik ingatlanos oldalon véletlenül bukkantunk rá egy ismerős fotókkal hirdetett demjéni ingatlanra. A képek és a szöveg alapján a néhány évvel ezelőtt megnyitott demjéni Piramis Fürdő és Üdülőparkot kínálják eladásra.

Ez 12 apartmant, valamint egy különleges, piramis formájú épületben kialakított termálfürdőt foglal magában. A fürdőt egyébként külső vendégek is látogathatják, bár nyilván a kapacitása nem mérhető a demjéni Cascade barlang- és termálfürdőhöz.

A fürdőt ellátó termálkút gyógyvíz minősítésű vizet ad, s ezzel töltenek a fedett részben három, különböző hőfokú medencét. Ezen felül egy hűvösebb vizű, szezonálisan üzemelő szabadtéri úszómedencével, valamint egy gyógyvizes merülődézsával rendelkezik a Piramis Fürdő.

A 880 négyzetméteres ingatlant 390 millió forintos áron hirdették meg. Az mondjuk nem derül ki a hirdetésből, hogy ez az ár a termálvizes kutat (valószínűleg az úgynevezett Demjén Kenderföldi kútról lehet szó) is magában foglalja-e, de az ár alapján arra tippelnénk, hogy pusztán csak ingatlanokat.

Demjén Piramis termálfürdő

Legutóbb tavaly nyáron írtunk eladó termálfürdőkről. Úgy tudjuk, hogy az akkori cikkben szereplő két Zala megyei fürdő továbbra is gazdát keres.