Nem fizetett a korábbi pályázat győztese, ezért valószínűleg újra megpróbálnak vevőt keresni a légikikötőre. Eközben Debrecenbe megérkezett az idei első orosz charterjárat.

Jó másfél hónapig úgy tűnt, hogy új tulajdonoshoz kerülhet a Hévíz-Balaton Airport, most viszont ez dugába dőlni látszik. Ahogy még július közepén írtuk, formailag egy magyar magánszemély nyerte meg a felszámoló által kiírt pályázatot, aki azt állította, hogy brit befektetők állnak mögötte. A repülőtérért folytatott licitben alulmaradt Széles Gábor viszont azt nyilatkozta a saját lapjának, hogy szó sincs semmilyen brit befektetőkről, valójában indiai kézbe kerülne a reptér.

Ez azonban már nem derül ki, mert – ahogy elsőként a Napi.hu megírta – a vevő nem fizette ki a 800 millió forintos vételár első részletét, pedig így a 30 millió forintos bánatpénzüket is elbukták. Ez pedig elvileg azt jelenti, hogy a felszámoló Vectigalis Zrt. újabb pályázatot írhat ki és Széles Gábor is újra indulhat a reptér eszközeire kiírt pályázaton.

Hévíz AirportMindez a Hévíz-Balaton Airport napi működését továbbra sem érinti, hiszen a repülőtér üzemeltetését a hévízi önkormányzat tulajdonában lévő társaság végzi. Utóbbi az elmúlt években ügyesen menedzselte a korábbi tulajdonosai által csődbe vitt repülőteret. Évről-évre nőtt a Hévíz-Balaton Airport utasforgalma, amiből nem csak a hévízi szállodák, hanem a környező zalai és balatoni üdülőhelyek is profitáltak.

Ünnepelt a debreceni reptér

Forgalmas nap volt ma a debreceni légikikötőben, hiszen megérkezett az orosz gyerekeket és szüleiket szállító chartergép (erről itt olvashat). A WizzAir menetrend szerinti járatával pedig befutott a reptér idei százezredik utasa. A magas utasszámot a WizzAir Debrecen-London járatának köszönhetik, a 100 ezer utasból ugyanis 83 ezren a fapados járatot vették igénybe. Itt megtekinthetik a helyi televízió tudósítását a repülőtér mai napjáról.

DehirMoszkvából érkezett chartergép a debreceni repülőtérre