Az őszi hónapokban is várja a vendégeket az esztergomi Aquasziget Élményfürdő. A helyieknek és a Szlovákiából érkezőknek kedvezményes jegyeket is kínálnak.

A nyár elején megnyitott és egyelőre úgy tűnik, hogy az őszi szezonban is rendben üzemel az esztergomi Aquasziget. Az élményfürdő, a wellness világ és az étterem/bár minden nap déltől este 8-ig várja a vendégeket. Annyi változás lesz, hogy szeptember 8-tól az élményfürdő kültéri részét csak jó idő esetén nyitják meg. Erről mindig előző nap délután döntenek. Ezért azoknak, akik kifejezetten a kültéri medencék miatt látogatnának el a fürdőbe, azt tanácsolják, hogy előzetesen telefonon érdeklődjenek.

Aquasziget FürdőA belépőjegyek árából a helyi lakosoknak továbbra is 20 százalékos kedvezményt adnak. Sőt, most nyitottak a szlovákiai vendégkör felé is, akiknek október végéig szintén 20 százalékkal olcsóbban adják a jegyeket. Így számukra egy egész napos felnőtt belépő 2520 forintba kerül. (Ezzel az akcióval nyilván azokra igyekeznek hatni, akik amúgy a szomszédos Párkányban lévő termálfürdőbe szoktak járni. A szezonálisan nyitva tartó szlovákiai létesítménybe egy napközbeni belépő jelenleg 6 euróba azaz közel 2000 forintba kerül, de ott nincs fedett élményfürdő).

Ahogy nyár elején írtuk, az esztergomi fürdő helyzete továbbra sem sziklaszilárd. Az önkormányzat – bár szeretett volna, de – nem tudott túladni a fürdőn, így jelenleg egy vállalkozóra van bízva a működtetés. A téli szezonban történő üzemeltetés esélyét csökkenti, hogy drága a földgázas fűtési rendszer, – a feltörő víz nem elég meleg ahhoz, hogy azt használják – megoldást jelenthetne egy hőszivattyús megoldás, de az újabb beruházást igényelne.