Jó néhány korábbi évben, amikor kellemesen meleg idő volt szeptemberben, akkor a strandfürdők zárását is kitolta a Budapest Gyógyfürdői- és Hévizei Zrt. Idén a hűvös, csapadékos időjárás miatt nincs hosszabbított nyitva tartás. A Római és a Pünkösdfürdői Strandfürdő már augusztus utolsó napján bezárt. A Palatinus és a Paskál Strandfürdők pedig szeptember 14-ig tartanak nyitva.

A Dagály Fürdőben a hullámmedencét augusztus utolsó napján lezárták. Ezekben a napokban (szeptember 5- 7. között) zajlik az 50 méteres úszómedence vízcseréje. Szeptember 15-18. között pedig a 25 méteres medence lesz zárva, ugyanis akkor építik fel a sátrat a medence fölé. A Dagály egyéb medencéi persze ekkor is látogathatók.

Dagály Fürdő

Dagály Fürdő: nem zár be

A fővárosi fürdőket üzemeltető társaság vezérigazgatója egy augusztus elején adott interjúban egyébként éppen a strandfürdők szezonalitását említette fő bizonytalansági tényezőként. Amíg ugyanis a fedett fürdőik forgalma viszonylag megbízhatóan kalkulálható, addig a strandok terén – az időjárás miatt – mindig nagy a bizonytalanság. Ezért is tervezik azt, hogy a termálvízzel rendelkező strandfürdőkben megteremtsék az egész éves működés feltételeit.