• Esztétikusabb környezetben strandolhatnak a vendégek a nyári szezonját hamarosan megkezdő fürdőben.

  • A Komárom szlovákiai részén lévő termálfürdőt évi 80 ezer vendég keresi fel.

A termálfürdőben tavaly új csúszdákat adtak át, idén pedig az úszómedence, a csobbanómedence és a körülötte lévő terület újul meg. Az öt kültéri és két fedett medencével rendelkező komáromi fürdőben egyébként még nem kezdődött el a strandszezon, azaz még csak a fedett medencék üzemelnek.

Mint a Bumm.sk cikkéből kiderül, június elejére tervezik a nyitást, s így akkortól használhatók a szabadtéri medencék. Nagy Tamás, a fürdő igazgatója, a Bumm.sk-nak elmondta azt is, hogy éves szinten 80 ezer vendég keresi fel a termálfürdőt. A vendégkört nemcsak magyarok és szlovákok adják, hanem sok vendég érkezik Csehországból, Hollandiából és Németországból is. A komáromi termálvíz kedvező hatással van a mozgásszervi és az idegi megbetegedésekre.

Komárom Szlovákia termálfürdőA mostani beruházás, azaz a két medence és környékének a felújítása mintegy 130 ezer euróba került. Emellett idén egy másik beruházás is megvalósult a fürdőben, bár ebből a vendégek nem sokat éreznek, de az ő biztonságukat is szolgálja.

Az Észak-Komáromban feltörő termálvíznek ugyanis magas a metántartalma, emiatt 2008-ig gáztalanító berendezés működött a fürdőben. Egy akkori szakvélemény alapján azonban ezt leszerelték, mondván, nem éri el a veszélyes szintet a metángáz mennyisége. Időközben azonban újabb szakvélemény született, ami alapján szükségessé vált egy gáztalanító beüzemelése. Ennek a költsége meghaladja a 200 ezer eurót, a kivitelezést pedig egy magyar cég nyerte el a kiírt pályázaton. A gázt nem pusztán eltávolítják a vízből, hanem abból áramot és hőt termelve a fürdőhöz tartozó létesítményekben használják fel.