• A korábban bejelentett ütemezett újranyitás keretében 2021. május 22-én megnyitja kapuit Budapest egyik legrégebbi és egyben leghíresebb strandja, a Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő.

  • Kedvezőtlen időjárás esetén sincs okunk az elkeseredésre, mivel a fürdő beltéri, sőt kültéri termálmedencéi ekkor is kellemes kikapcsolódásra csábítanak.

A Palatinusba szóló belépők a koronavírus járvány kitörése előtti árakon érhetők el, és természetesen továbbra is lesz lehetőség gyermek, diák és nyugdíjas jegy, illetve komoly kedvezményeket nyújtó családi belépők megvásárlására. A korábban megvásárolt bérletek, ajándékutalványok érvényessége automatikusan meghosszabbításra kerül – olvasható a Budapest Gyógyfürdői Zrt. közleményében.

A sorban állás elkerülése érdekében javasolják az új és korszerű online felületen történő belépők megváltását, amely a fürdő honlapján érhető el. Az online felületen történő belépők megvásárlása csupán pár percet vesz igénybe. Lehetőség van arra, hogy a mobiltelefonra érkező QR kód segítségével a vendég várakozás nélkül áthaladjon a beléptető kapun.

A jegyek online módon történő vásárlásának ösztönzése érdekében 10 százalék kedvezményt biztosítanak a különböző jegytípusok vásárlásakor. Az akció visszavonásig érvényes.

Fontos, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján csak olyan 18 éven felüli személy látogathatja a fürdőt, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal vagy igazolni tudja védettségét az EESZT applikációval. A 18 éven aluli, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyek kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező védett személy felügyeletével látogathatják a fürdőket. A 18 éven aluli személyek életkorát azonban ebben az esetben is ellenőrzik, amely diákigazolvány felmutatásával is igazolható.

Palatinus Strandfürdő

A védettségi igazolványok ellenőrzését a testhőmérséklet mérésével együtt a fürdők bejáratánál végzik. Szintén fontos információ, hogy papucs nélkül továbbra sem engedik be a látogatókat a fürdő területére. Belépéskor és a fürdők belterében tartózkodás teljes időtartama alatt – kivéve a medencetérben, szaunában és gőzkabinban – az orrot és szájat eltakaró maszk használata kötelező fürdővendégeink számára, de természetesen a kültéren nem szükséges a maszk használata.