• A napokban több fürdőnyitási időpontot is bejelentettek.

  • Nagyon sok fürdőt megnyitnak ezen a héten, de egyes újranyitásokra még a hónap második feléig kell várni.

Az elmúlt napokban tovább bővült a nyitási dátumukat bejelentő fürdők száma. Ezen a héten már egész széles választék lesz a nyitva tartó termálfürdőkből, gyógyfürdőkből. A friss bejelentések közé tartozik, hogy nyit a budapesti Dagály Fürdő: nem is kell már sokat várni, ugyanis május 6-tól, azaz már holnaptól várják a látogatókat. Sok más fürdőhöz hasonlóan náluk is ütemezett lesz az újranyitás, így első körben a termál, lubickoló medence, a wellness részleg, valamint korlátozottan a 25 méteres medence lesz használható.

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn május 7-én nyit az Aquarius Élményfürdő. Ekkor már a wellness kezelések is elérhetők lesznek, a NEAK által támogatott gyógykezelések pedig május 10-től indulnak újra. A többi nyíregyházi fürdő nyitására még egy kicsit várni kell.

Sokan várták már a Ceglédi Termálfürdő nyitását, amit nem csodálunk, mert nagyon jó kis fürdőről van szó. Nos, náluk még a hónap végéig kell türelemmel lenni, de legalább már van konkrét dátum: május 29., 12 óra. Az időjárástól függ, hogy teljes, vagy részleges nyitás lesz-e Cegléden. A kiskunmajsai Jonathermál fürdő újranyitásáig viszont már csak egyet kell aludni: május 6-tól ismét fogadnak vendégeket. Szintén ezen a héten nyit újra a szegedi Napfényfürdő-Aquapolis, ami május 7-től péntektől látogatható.

A Hajdúnánási Gyógyfürdőben a gyógyászati kezelések eddig is elérhetőek voltak. Ezeknek a köre ettől a héttől a gyógyvizes medencefürdővel bővült. A teljes fürdő újbóli megnyitása május második felében várható. Tegnap derült ki a Zalaegerszegi Termálfürdő nyitási dátuma, ami május 22.

A fentieken túl is számos – már korábban beharangozott – újranyitás volt/lesz ezen a héten. A napokban nyitó fürdők közé tartozik – a teljesség igénye nélkül – a berekfürdői fürdő, a Demjéni Termáltó, az egerszalóki Saliris Resort, a Hegykői Termálfürdő, vagy éppen a Zalakarosi Fürdő.

Zalakaros gyermek élményfürdő

A hatályos szabályok értelmében a fürdők érvényes védettségi igazolvánnyal látogathatók. Az igazolvány bemutatását a 18 év felettiektől mindenképpen kérik, a felnőttek kíséretében érkező 18 év alattiak védettségi igazolvány nélkül is beléphetnek a fürdők területére.