• Mától új ügyvezető irányítja a Miskolci Fürdők Kft.-t, de az eddigi igazgató is a vezetőség tagja marad.

  • Már megvan az Ellipsum Élményfürdő nyitási dátuma is.

A megyeszékhely honlapján található közlemény szerint új ügyvezető irányítja a Miskolci Fürdők Kft.-t. Mint ismert, a fürdőüzemeltető társaság korábban három fürdő – a Selyemréti Strandfürdő, a Miskolctapolcai Strandfürdő, valamint a Miskolctapolca Barlangfürdő – üzemeltetését biztosította, majd tavaly decembertől a hamarosan nyíló Ellipsum Élmény- és Strandfürdő napi feladatainak elvégzése is a Miskolci Fürdők Kft.-hez került Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának megbízásából.

A közlemény szerint a társaság működését jelentősen befolyásolta a pandémiás időszak, hiszen bevétel nélkül kellett biztosítani a cég alap működésének fenntartását. „A pandémia miatt felmerülő veszteségek mielőbbi hatékony kezelése, valamint a hamarosan nyíló és jelentős feladatokat magával hozó Ellipsum Élmény- és Strandfürdő működtetése miatt a Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága döntött arról, hogy megerősíti a társaság cégvezetést, és ennek keretében 2021. május 25. napjától Németh Juditot bízza meg a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetői feladatainak ellátásával” – írják. Az eddigi ügyvezető, Koreny György az új ügyvezető munkájának támogatása érdekében 2021. május 25. napjától cégvezetőként folytatja tovább munkáját a Miskolci Fürdők Kft.-nél.

Jelenleg a megyeszékhely fürdői közül a Selyemréti Strandfürdő tart nyitva. A miskolctapolcai Ellipsum Élményfürdő strandi részének (korábbi nevén a Miskolctapolcai Strandfürdőnek) a nyitását május 29-re harangozták be, de a wellness részlegük már most is üzemel. A vadonatúj Ellipsum Élményfürdő többi egységének a nyitása pedig június 12-én várható. A Barlangfürdő pontos nyitási dátuma jelenleg még nem ismert, de előreláthatólag június második felében ismét birtokba vehetik a vendégek a közkedvelt fürdőt.

Miskolctapolca Barlangfürdő légi fotóA napokban egy másik fürdőüzemeltető társaságnál is vezetőváltás történt. Lemondott ugyanis Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatói posztjáról. A szakember ezzel párhuzamosan a Magyar Fürdőszövetség elnöki posztjáról is leköszönt.