• Hamarosan több beruházás is kezdetét veheti Orosháza-Gyopárosfürdőn.

  • A fejlesztést egy elnyert EU-s pályázat révén tudják megvalósítani.

Az uniós Terület- és településfejlesztési operatív program keretéből 650 millió forintot nyert el a Békés megyei Gyopárosfürdő turisztikai fejlesztésre. Az önkormányzat közlése szerint a beruházás során az Orosházához tartozó Gyopárosfürdőn, az Alföld Gyöngye Hotel előtt kétszintes, mászófalat is tartalmazó, hajó formájú játszóházat; a vasútállomás mögött tematikus játszóteret; a kemping mellett pedig turisztikai fogadóközpontot építenek.

Mindezeken felül kialakítanak egy rekortán borítású futókört is. Sőt, a pályázat része a gyopárosi tavak környezetének rendezése, parkosítás és térburkolat lerakása is.

Jelenleg a beruházás engedélyeztetése zajlik, hamarosan pedig kiírják a közbeszerzést. A kivitelezés leghamarabb 2021 közepére fejeződhet be.

Gyopárosfürdő EU fejlesztés

Orosháza-Gyopárosfürdőn a 2018-as esztendő számított a rekordévnek. Akkor a vendégéjszakák száma meghaladta éves szinten a 91 ezret, ami 11,2 százalékos emelkedés az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A gyopárosi Gyógy-, Park- és Élményfürdőbe több mint negyedmillióan látogattak el 2018-ban. A tavalyi számok egy kis csökkenést mutatnak ehhez képest, hiszen 2019-ben több mint 32 ezer bel- és külföldi vendég összesen 79.677 vendégéjszakát töltött el az orosházi szálláshelyeken.

(MTI)

A fürdő belépőjegyeinek árairól itt talál információkat.