• 1991-ben elkülönített részleget adtak át a Zalakarosi Termálfürdőben.

  • Az exkluzív részt a külföldi vendégeknek szánták, ami viszont nem mindenkinek tetszett.

  • Cicaharc a 300 forintos belépő miatt.

A NAVA archívumában egészen érdekes régi híradófelvételekre lehet bukkanni. Ilyen volt az, amiben a hévízi Tófürdő 1989-es újbóli megnyitásáról számoltak be, vagy éppen Zalakarosért aggódtak. Most megint egy Zalakaroshoz kapcsolódó tudósítást találtunk 1991 júliusából.

Zalakaros termál régenA sztori lényege, hogy a termálfürdőn belül egy elkerített, üdülőkertnek nevezett részt alakítottak ki 13 millió forintból. A cél az volt, hogy az új részleggel jobban kedvében járjanak az akkortájt a vendégkör 70 százalékát adó nyugati turistáknak. Vicces, hogy a nyitás előtti üdülőkertben a vendégkört öt fiatal nővel játszatták el, akik az új medence körül kóvályogtak, pedig néhány német nyugdíjas mennyivel autentikusabb lett volna…

Zalakaros termál régenA lényeg azonban nem is ez, hanem inkább az, hogy három párt helyi szervezete a megnyitó napjára demonstrációval készült.

Zalakaros termál régenAz új részlegbe ugyanis 300 forint volt a belépő, a fürdő többi részében viszont megmaradt a 80 forintos napijegy. (1991-ben a havi átlagkereset 17 900 forint volt). A terv ugyanis az volt, hogy az üdülőkert extra bevételéből fejlesszék a termálfürdő többi részét. A tiltakozók viszont eltöröltették volna az üdülőkert 300 forintos extra díját.