• Több termálfürdő közvetlen közelében is működik kalandpark.

  • A múlt héten pedig a Hévíz és Keszthely közötti út mellett is nyílt egy ilyen park.

Sárvár

A fürdő mellett 2012 nyarán nyitották meg a kalandparkot, ahol 120 állásos erdei drótkötélpálya, 10 méter magas mászófal és íjászpálya is található. Gondoltak a legfiatalabb vendégekre is, így külön pályát alakítottak ki a 3-6 éveseknek és az iskolás korosztálynak. A kalandparkban játszótér és tó körüli tanösvény is működik.

Cegléd

A Ceglédfürdő Kalandpark koncepciója hasonló a Sárvárihoz. Azaz gyakorló- és gyerekpályát, kezdő és profi pályát is kialakítottak. Ahogy a nevéből is látszik, a kalandpark a termálfürdő közvetlen szomszédságában, tóparti környezetben működik. A parkban lehetőség van íjászatra, lövészetre is.

Budapest

Az Aquaworld élményfürdő mellett is működik egy kalandpark, ahol különböző nehézségi fokozatú pályák között lehet választani. A pálya körülbelül 30 perc alatt járható végig és a fürdőjegy váltása nélkül is látogatható, viszont előzetes bejelentkezés szükséges.

Hévíz

A legújabb kalandpark Hévíz közelében, az üdülővárost Keszthellyel összekötő út mellett, a Kertészeti Centrum területén működik. A kalandpark július 24-én nyitotta meg kapuit és minden nap várja a látogatókat, akik többszintes pályán, junior, senior, extrém és nehéz útvonalakon próbálhatják ki a tudásukat. A Hévíz-közeli kalandparkról itt talál bővebb információt.

A fotókon a sárvári Kalandpark látható.

Tudta, hogy 24 évvel ezelőtt tüntettek a 300 forintos fürdőbelépők miatt? Az erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja.