• A török Fethiye városban 68 ezren laknak, ami nyaranta a turisták révén a négyszeresére nő.
  • Tapasztalatokat cserélnének Hévízzel, ezért az üdülőhely delegációja ellátogatott a zalai városba.

A török Fethiye város küldöttsége járt Hévízen – számolt be a Hévíz.hu. A delegációval a török település vezetői mellett helyi üzletemberek is érkeztek. A két település a jövőben szeretne testvérvárosi kapcsolatot kialakítani, ami alapját jelenthetné további gazdasági együttműködéseknek is. A vendégek ellátogattak a Tófürdőbe, ahol megtekintették a gyógyászati kínálatot. A török üzletemberek pedig jelezték, hogy befektetési lehetőséget látnak Hévízben.

Különös apropót ad a találkozónak, hogy hamarosan közvetlen összeköttetés lesz a zalai üdülőhely és Törökország között. Június 16-án ugyanis a Green Travel szervezésében elindul a Sármellék-Antalya charterjárat. A mostani tárgyalásokon viszont elhangzott az is, hogy elképzelhető lenne újabb törökországi légi járat indulása is.

Mit kell tudni Fethiye városról?

A török riviéra egyik népszerű üdülőhelye, állandó lakosainak száma 68 ezer, viszont a nyári turisztikai szezonban 250 ezerre is felduzzad az ott lévők száma. A tengerparti városba különösen sok brit és orosz turista látogat évről-évre. Azaz a hasonlóságok miatt számos területen tudnának tapasztalatokat cserélni Hévízzel.