• Az első termálkutat 1938-ban fúrták, a fürdő pedig 1939 óta működik Bükkszéken.
  • A bükkszéki gyógyvíz ivó- és fürdőkúraként, valamint inhalálva is gyógyhatású.
  • 2012 óta egész évben nyitva tart a fürdő.

1. Az 1930-as években kőolaj után kezdtek kutatni a Heves megyében lévő Bükkszéken. Sok termálfürdő sztorija kezdődött úgy, hogy az olaj helyett termálvizet találtak, azonban Bükkszéken nem ez volt a helyzet, ugyanis viszonylag jelentős kőolajmezőre bukkantak, ami viszont gazdaságosan nem kitermelhető.

Bükkszék gyógyvíz2. Már régóta ismert volt, hogy Bükkszéken van egy sós vizű forrás, egy 1938-ban végzett kutatófúrással ezt is feltárták. Az első, kezdetleges fürdőt 1939-ben nyitották meg.

Bükkszék strand3. A bükkszéken található sós termálvíz rendkívül sokrétűen használható, hiszen ivókúrához, fürdőkúrához és inhalációs kezeléshez egyaránt alkalmazható.

Bükkszék fürdő régen4. A vizet 1940-től palackozzák. Az 1951-es Lipcsei Vásáron már a Salvus márkanéven mutatták be és azóta is ezen a néven ismert. Ivókúra formájában gyomorbántalmak, savtúltengés, enyhébb bélpanaszok esetén hatékony. Egyes esetekben segít megelőzni a vesekőképződést.

Bükkszék termálfürdő5. Inhalálva légúti gyulladások kezelésére alkalmas. Ismert a szaunavízként való alkalmazása is. Fürdőkúra formájában a reumatikus és ízületi bántalmak esetén van kedvező hatása.

Bükkszéki Strandfürdő6. A bükkszéki sós, jódos-brómos gyógyvíz ásványianyag-tartalma egyedülállóan magas (22 ezer mg/liter).

Bükkszék termálfürdő7. Sokáig csak egy strandfürdő működött Bükkszéken, ami májustól szeptemberig várta a vendégeket. 2012-ben adták át a fedett fürdőrészt, ami egész évben látogatható.

Bükkszéki TermálfürdőA fürdő nyitvatartási idejét itt, a belépőjegyek árait pedig itt találja.

Fotók: bukkszek.hu, Fortepan/Nagy Gyula 1961-ben készült képe