• A jelenleg is meglévő tavat tennék alkalmassá a strandolásra.

  • Ezen felül felújítanák a kültéri úszómedencét és újabb parkolóhelyeket alakítanának ki.

A Dunaszerdahelyen található Thermalpark számít Dél-Szlovákia egyik legnépszerűbb fürdőjének. A létesítmény 18 hektáros területén összesen 10 medence található, s ebből 7 medence a nyári szezonon kívül is üzemel.

Május végén bővült a fürdőhöz tartozó szálláskapacitás is, hiszen átadták a 2 millió euróból felújított hotelt. A szobák száma ezzel 16-ról 47-re bővült, a szálloda pedig háromcsillagos minősítést kapott.

Dunaszerdahelyi termálfürdőBár a nyáron egyszer meghekkelték a sorompójukat, egészen jó szezont zárt a fürdő – ez a Dunaszerdahelyi Televízió tudósításából derül ki. Somogyi Gábor, a fürdőt üzemeltető társaság igazgatója elmondta, több vendégük volt mint a korábbi nyáron, pedig hétvégére rendszeresen elromlott az idő. Bár ennek annyi előnye is volt, hogy zavaró zsúfoltság soha nem alakult ki a fürdőben.

A Thermalparkba az egynapos vendégek a környékről, azaz a dunaszerdahelyi járásból és Pozsonyból érkeznek. A szállodában pedig nagyon sok cseh és lengyel vendég fordul meg.

A fürdő területén található kempingben, hotelben és panzióban megszálló vendégek egyébként már a nyári forgalmuknak a 20 százalékát adják. A dunaszerdahelyi termálfürdőnek az elmúlt nyáron 200 ezer vendége volt, ami az éves forgalmuknak a felét teszi ki.

A jövőre vonatkozóan több fejlesztési tervük is van. Ezek közé tartozik, hogy bővítenék a parkolók számát és felújítanák a nagy szabadtéri úszómedencét.

Látványos fejlesztésnek ígérkezik, hogy a fürdő területén található tavat is alkalmassá tennék a strandolásra. A tópart kiépítése főleg a forgalmasabb nyári napokon jönne jól, mert olyankor jobban eloszlana a tömeg a fürdő területén.

A helyi televízió tudósítását itt tekintheti meg: